Opzienbarend nieuws

De politie in Emmen heeft het licht gezien.

Hoe dat kan onderzoeken we nog.

Maar ze hebben het licht gezien.

Dat is duidelijk.

Het staat zelfs in de krant.

Het Dagblad van het Noorden om precies te zijn.

Misschien kwam het omdat Emmen een beetje afgelegen ligt. En er wat minder gemakkelijk toezicht gehouden kon worden door de landelijke politietop.

Moeilijk te zien wat er aan de randen van het land gebeurt en geen zin om helemaal naar Emmen te rijden. Tja, dan glipt er wel eens een misverstandje tussendoor.

De politietop heeft al met ze gebeld. Of ze in Emmen direct wilden ophouden met eerlijk zijn naar de burgers.

“Dat het echt  geen politietaak is om oplichters te achtervolgen. Of de agenten soms gek waren geworden in Emmen”?

“Ophouden uitslovers”, heeft de landelijke woordvoerder tegen die arme Wouter de Vries van de Emmer politie gezegd . “Straks willen alle Nederlanders dat er iets met hun aangifte tegen oplichting gebeurt”.

En of Wouter de Vries niet wist dat in de rest van Nederland juist amechtig geprobeerd werd om aangifte van oplichting onmogelijk te maken? Door ze altijd te weigeren, te vertragen, zoek te maken, weg te gooien en dat daarna categorisch te ontkennen.

“Sorry, excuus, nee wist ik niet, ik werk hier nog niet zo lang als woordvoerder” had de Vries in de hoorn gefluisterd. “Ik dacht dat oplichting bij een strafrechter thuishoort” probeerde de lieverd nog.

Maar de landelijke woordvoerder maakte korte metten met hem. “Het is nu afgelopen met die flauwekul daar in Drenthe. Jullie gaan net als in de rest van Nederland slachtoffers voortaan doorverwijzen naar het civiele recht. Het is veel te veel werk om oplichters strafrechtelijk te vervolgen. Zorg dat het niet weer gebeurt en poeier slachtoffers voortaan af. Dat doen wij al jaren met succes”.

De Vries stond nog een paar minuten met de telefoon in zijn hand voor hij neerlegde.

Het ding begon onmiddellijk te rinkelen.

Hij nam op en hoorde een enthousiaste mannenstem  “Wij willen ook aangifte doen. Onze dakkapel is ook nooit na de aanbetaling geleverd”.

“Dat kan alleen tijdens werktijd en pas over 2 weken” antwoordde de Vries. “Nieuw beleid” en hij liet zich vermoeid in zijn stoel zakken.

 

Foto: Steven van der Goes

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

No comments yet.

Geef een reactie