Staat de Kamer van Koophandel inderdaad machteloos bij het voorkomen van fraude?

Zoals we reeds eerder op deze website schreven heeft de KvK een wettelijk verplichte taak uit te voeren.

Volgens eigen zeggen wil de Kamer van Koophandel “ondernemers verder laten komen met ondernemen”. Zij doen dat zo enthousiast en gedreven dat ze daarbij weinig moeite doen om het kaf van het koren te scheiden.

Waardeloos Keurmerk

Malafide ondernemingen blijken een geweldig vehikel om u op te lichten. Met een (onterecht!) door veel mensen als keurmerk beschouwde inschrijving in het handelsregister als legitimering.

In een telefoongesprek met de Kamer van Koophandel is ons intussen duidelijk geworden dat ze wel mondjesmaat testjes doen met het screenen van aanvragers, maar dat stelt weinig voor en het is ons nog steeds niet duidelijk wat hiervan de resultaten zijn en waarom ze slechts bij zeer hoge uitzondering in fraudesituaties aangifte doen.

Het standpunt van de KvK is om de drempel voor ondernemen zo laag mogelijk te houden.

Vrijbrief voor oplichters

Enigszins begrijpelijk, ware het niet dat ook notoire oplichters dit doorhebben en dus keer op keer met een door de overheid verplicht gesteld KvK-nummer hun slag kunnen slaan.

Malafide ondernemers krijgen van deze uitvoerder van de wet dus bijna moeiteloos een handig hulpmiddel (lees: vrijbrief) om u en ons op te oplichten. De KvK stelt dat ze daar niets aan kan doen.

Als potentiële ondernemers beter gescreend en malafide bedrijven beter aangepakt zouden worden, dan wordt het hen in elk geval een stuk moeilijker gemaakt en zouden wij beter beschermd worden.

Belachelijk

Wanneer de KvK inderdaad geen mogelijkheden heeft of krijgt om slachtoffers te beschermen wordt het hoog tijd dat zij of anderen die mogelijkheid wel krijgen. Dus werk aan de winkel Politiek!

Belachelijk dat het nog niet geregeld is. Er zijn intussen voldoende voorbeelden waaruit blijkt dat er nodig iets aan gedaan moet worden.

Wordt wat ons betreft vervolgd. Er zijn nu genoeg Slachtoffers gevallen!

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

7 Responses to Staat de Kamer van Koophandel inderdaad machteloos bij het voorkomen van fraude?

  1. Matlon november 11, 2017 at 03:59 #

    Ja kijk wat je waarschijnlijk niet begrijp is dat kvk heel bewust zaken doet met oplichters hun enige plicht is meer geld in het laadje van de staat brengen en het maakt kvk niks uit wie er voor opdraai. Politiek doet hier ook heel bewust niks aan.
    Dus leer de propagenda van je eigen regering door te hebben voordat je je dingen gaat afvragen die waarschijnlijk toch te moeilijk zijn om te accepteren.

  2. Liesbeth mei 1, 2017 at 23:40 #

    KvK blijft willens en wetens tuig van de richel ondersteunen en faciliteren met het opzetten van bedrijven en/of BV’tjes, zodat ze door kunnen gaan met het maken van slachtoffers. Ze zijn wat dat aangaat nét zo erg als sommige (of moet ik zeggen véél curatoren) die vinden dat een Bedrijfsvoerder die bedrijfspost maandenlang ongeopend laat liggen en liegt tegen klanten en werknemers zich NIET schuldig zou maken aan onbehoorlijk bestuur….
    Om vervolgens de tent failliet te laten gaan, zoals het bedrijf waar ik gewerkt heb (GoToMarketServices BV/Melkweide – gevestigd te Diemen). Het faillissement is juli 2013 al uitgesproken, maar nog steeds is de boel niet afgerond door betreffende curator! En de KvK is nét zo erg: die geeft bepaalde mensen de kans om na het ongestraft duperen gewoon verder te gaan. Personen die de mist ingaan zouden op persoonlijke titel een kruisje achter hun naam moeten krijgen als ze er een potje van maken, zéker als uit het faillissementsdossier blijkt dat de administratie niet op orde lijkt/blijkt! Maar nee, KvK zegt niks te kunnen doen! Te schandalig voor woorden! Ze willen gewoon niet! En hieruit blijkt maar weer in dit achterlijke land: misdaad/snode opzet loont wel degelijk!

  3. George de Mohrenschildt februari 9, 2017 at 15:12 #

    De Kamer van Koophandel is niet verantwoordelijk voor de situatie dat mensen het Handelsregister als een ‘keurmerk’ voor ondernemingen beschouwen. De essentie van het register is dat men weet met WIE men zaken doet. Dat achter deze WIE een boef kan schuilen is vervelend, maar staat los van de registratie.

    De Kamer van Koophandel faciliteert ondernemers, geen criminelen.

    Een screening blijft daarnaast in alle gevallen een momentopname. Alle boeven zijn immers ooit met een schone lei begonnen. Het is naief om te denken dat een screening bij inschrijving dit kan voorkomen.

    Dat de politiek iets mag doen tegen o.a. faillissementsfraude zal ik in ieder geval onderschrijven.

    mvg,

    George de Mohrenschildt

  4. Silas v.d. W. oktober 28, 2016 at 05:17 #

    Kortgeleden (nou ja, inmiddels bijna een half jaar) geprobeerd om samen met mijn broer een eigen webshop op te zetten.
    Blijkt dat er al iemand met mijn gegevens een eBay shop heeft opgezet, waar ook een KvK registratie aan hing.
    Dit aangekaart bij de KvK… en behalve een kort, nutteloos standaard-antwoord in de trent van “wij nemen dit zeer serieus” verder helemaal noppes van de kant van KvK.
    Niks over wat ze er aan doen, niks over wat ik kan/mag/moet doen om de oplichters aan te pakken… puur nutteloos.
    Maar intussen mag ik maar wachten tot het mis gaat en de belastingdienst me opeens romantische brieven gaat sturen… denk dat ik maar eens een ander bedrijfje opzet, met de naam “Kamer van Koophandel” en dit ook bij de KvK laat registreren, kijken of ik dan wel aangepakt word terwijl ik onder hun naam rotzooi uitvreet.

  5. Droppie april 24, 2016 at 11:03 #

    Kamer van Koophandel doet eigenlijk niet veel. Je vraag kvk nr aan, je deponeert jaarrekening en dat is het eigenlijk. Belastingdienst controleert eigenlijk niets 1x in de 15 jaar.

    Telkens nieuwe bv oprichten is een fluitje van een cent. Ondertussen worden er valse btw aangifte gedaan. Zo makkelijk is het.

    Ook al is er bewijs tegen het bedrijf/persoon dan gebeurd er niets.

    • Beer augustus 16, 2017 at 07:37 #

      Hoi Droppie, ik wilde precies hetzelfde schrijven. Klopt inderdaad alleen is het tegenwoordig 1 x in de 17 jaar. Kvk controleert niets is eigenlijk een soort archief waar je iets op plaatst. Belastingdienst kijkt er niet naar.

      Inderdaad telkens een B.V. oprichten die failliet laten gaan. Curator controleert eigenlijk ook niets.
      Valse btw aangifte of wel aangifte doen maar niet op de jaarrekening zetten is inderdaad makkelijk. Te late deponeringen maken ook niet uit.

      B.V. die geen vermogen heeft, niets produceert en niemand loon krijgt. Wel geld uitgeeft en geen schulden. Kan niet mooier. Ik heb begrepen dat Fiod alleen bij grote fraude iets doet en dit zou vanaf een ton zijn.

  6. c.j.franken november 8, 2015 at 18:53 #

    Er is namens mij een nieuwe inschrijving aangevraagd en gekregen ,daarmee zijn ze naar de Rabobank gegaan en hebben een nieuwe bankpas met bijbehorende pincode gekregen met als resultaat € 97500 van mijn rekening verdwenen .
    Inmiddels na weken geblokkeerde rekeningen en veel ergernis alles weer hersteld en geld teruggestort gekregen van Rabobank .
    Maar wel een vieze nasmaak van de K.V.K klacht ingedient maar nog niets mogen vernemen ,

    M.v.g. C.J. . Franken

Geef een reactie