Hoe transparant is uw gemeente?

 

Gemeentes zorgen er voor dat we goed met elkaar samenleven in dorpen en steden.

Dat er voorzieningen zijn en dat u en anderen ze kunnen gebruiken.

Ze maken regels en voeren die van de provincie en van het Rijk uit. Daar krijgen ze geld voor en ook van u ontvangen ze belastingen, heffingen en leges.
Burgemeesters & Wethouders leggen over de gemeentelijke uitgaven verantwoording af aan de gemeenteraad en aan Provinciale Staten en de Tweede Kamer natuurlijk.

Eerlijk, democratisch, transparant.

Tenminste, zo is het bedoeld, want in de praktijk krijgt u niet alles te horen.

 

U wilt een voorbeeld van een kwestie die voor u verborgen wordt gehouden?

In een gemeente met bijna 200.000 inwoners gooit de betreffende gemeente het op een akkoordje met een dubieuze ondernemer: “Als jij het pand dat je van ons huurt opknapt, krijg jij huurkorting”
Zo’n akkoordje staat natuurlijk niet in de verslagen van de gemeenteraad. Het wordt door ambtenaren bedacht en geregeld.

Als de betreffende ondernemer na een jaar nog niets aan het pand gedaan heeft en uit het pand vertrekt, zou je verwachten dat de betreffende gemeente de huurkorting alsnog verhaalt op de dubieuze ondernemer.

Maar nee hoor, de gemeente stuurt voor de vorm een briefje en laat het daar verder bij. Als zich andere gedupeerden bij de gemeente melden en vragen of de gemeente ook aangifte tegen de oplichter wil doen weigert de gemeente dat. “Niet de moeite waard” en “Wij hebben geen boodschap aan de andere gedupeerden”.

 

Hoe dat zit?

De fout van de ambtenaren met hun schimmige afspraak zou eens aan het licht kunnen komen?
Dan maar liever eerlijke mensen niet ondersteunen en uw belastinggeld niet terughalen, want de gemeente moet eerlijk, democratisch en transparant blijven lijken.

Hoe eerlijk en oprecht is uw gemeente?
Ziet u wel alles?

No comments yet.

Geef een reactie