STOP de wettelijke bescherming van oplichters! Een dringende inkijk in ons overheidsbeleid.

Het CJIB krijgt een gigantisch podium (en soms terecht) met de wet M.
Waarom creëert onze overheid niet hetzelfde podium voor de slachtoffers van oplichting in een wet S (in onze ogen; de wet bescherming slachtoffers en innen).

Bent u slachtoffer van oplichting en heeft u nog geld tegoed van uw oplichter? Dan is er geen enkele overheidsinstantie die voor u het geld gaat innen zoals b.v. het CJIB. U zult noodgedwongen zelf achter uw oplichter aan moeten jagen.  Zonder hulpmiddelen van de overheid, wat inhoudt; jarenlange gerechtelijke procedures voeren, deurwaarders, advocaten die niks kunnen innen doordat oplichters de mazen in de wet zeer goed kennen.

Advocaten staan met de rug tegen de muur (of innen te laat) en dan het OM dat eveneens niet door pakt. U blijft geld uitgeven aan zogenaamde “hulpmiddelen”, support rechtszaken en deurwaarders, met als enig resultaat dat u nog ongelukkiger wordt, laat staan dat u ooit van wie dan ook maar een juiste terugkoppeling krijgt.

De machtsmiddelen die o.a. het CJIB wel heeft voor het innen van een boete, worden niet gebruikt voor slachtoffers van oplichting met een veelal civiel vonnis.

Bij een Boete:

Stap 1:  1e aanmaning (bedrag x 1,5)

Stap 2:  2e aanmaning (bedrag x 3)

Stap 3:  Controle van uw adres

Stap 4:  Het CJIB is gemachtigd om het bedrag van uw rekening af te schrijven

Stap 5:  De deurwaarder wordt ingeschakeld

Stap 6:  U kunt worden gegijzeld in overleg met Justitie

Bij een Vonnis:

Stap 1: U kunt opnieuw een rechtszaak aanspannen

Stap 2: Bij de rechtszaak die u aanspant komt het OM soms niet eens opdagen

Stap 3: U kunt nog naar een deurwaarder of advocaat

Stap 4: U kunt nog meer geld uitgeven aan de overbelaste rechter en rechtszaken voeren en het hele justitiële systeem blijven spekken.

Stap 5: U mag 20 jaar achter uw oplichter aan blijven jagen zonder enig resultaat. Daarna is het over en uit!

Het kost de staat een vermogen om de door ons allen betaalde en zwaar overbelaste rechters en (gesubsidieerde) advocaten van werk te voorzien.
U bent al berooid en blijft vaak aan het einde van de lange rit alsnog zitten met lege handen.

De kans van slagen is laag en daarnaast loopt het juridische systeem ook nog erg traag: hetgeen ook weer ten gunste komt van de oplichter.

Oplichters hebben een prima leven in dit land.

Aan u natuurlijk de keuze om vanaf het verkregen vonnis nog 20 jaar door te gaan, of überhaupt nogmaals een nieuwe rechtszaak te starten.
Wij hebben ons door meerdere experts laten vertellen, dat zolang het OM (Openbaar Ministerie) de politie en justitie niet willen doorzetten, we ons uitgesproken vonnis door een beëdigd rechter maar beter kunnen vergeten. Ook gaven zij aan ernstig gedesillusioneerd te zijn in de overheid.

De wet is niet toereikend aldus Gerrit van der Kamp op Twitter, maar wie of welke politiek partij wil dat toegeven?
Onze overheid staat dit immers oogluikend toe en dit zou niet mogen. Toch laat de overheid dit toe en vechten slachtoffers voor niks tegen een systeem dat oplichters faciliteert en een rode loper geeft.

U als gedupeerde spekt iedereen zijn portemonnee behalve uw eigen!
Op hulp vanuit de overheid hoeft u niet te rekenen.
Al gaat u zelf failliet dankzij uw oplichter met een vonnis; de oplichters kennen de mazen van de wet en de overheid eveneens en de overheid zal het een zorg zijn.

Er is geen noodfonds voor slachtoffers van oplichting: het is een vergeten groep; waarbij velen het hun aangedane leed en lasten in stilte met zich mee moeten dragen en dus dubbel slachtoffer zijn. Er is geen meerderheid bereid gevonden bij de Politiek om uw vonnis te gaan innen via het CJIB en/of een andere organisatie. Tevens weigert de overheid al jaren te luisteren naar de door hen ingehuurde experts.

Men vindt het systeem te duur om het over te hevelen naar het CJIB, kapot gemaakte mensenlevens van slachtoffers van oplichting stellen niets voor?

Wij hebben nu ook niks buiten een vonnis van de rechtbank dat de oplichter zijn schuld moet terugbetalen; onze strijd is gestreden en daarmee is de kous af. De oplichter licht daarna de overheid (en haar slachtoffers) opnieuw op en die laat het maar gebeuren. De welbekende vicieuze cirkel houdt elkaar in stand. Geld moet immers rollen; behalve richting de gedupeerden. Een ware schande dit gedoogde wanbeleid door de overheid.

Dat hele gezinnen ontwricht zijn, kinderen geestelijk beschadigd raken en niet meer mee kunnen doen in onze maatschappij, slachtoffers ten onrechte diep in de schulden raken beseffen velen niet.

De oplopende zorgkosten hadden voorkomen kunnen worden als onze overheid er eindelijk ook eens voor de slachtoffers van oplichting zou zijn. Iedereen betaalt mee aan de oninbare belastingen, ook degenen die niet gedupeerd zijn.

Opgelicht, je staat letterlijk en figuurlijk in je hemd. De oplichter weet namelijk donders goed hoe ze door de mazen van de wet heen kunnen glippen (en zo ook de overheid).

Wanneer je niet bent opgelicht, betaal je als onschuldig burger aan dit soort wanpraktijken en een falend overheidsbeleid  knetterhard  mee (u wilt niet weten hoeveel geld hiermee verloren gaat) Helaas beseffen de niet gedupeerden zich dit niet voldoende.

Dhr. M. de Haan (Cunningham) vertelde in oktober 2015 via Twitter, dat fraude onze samenleving jaarlijks 11 miljard Euro kost dat is dus E 600,– per hoofd van de bevolking (2015).

Volgens dhr. Gerrit van der Kamp gingen de berekeningen van het OM en Politie uit van een veelvoud!!

           Beste overheid; OM (Openbaar Ministerie), politie en justitie

KOM IN ACTIE!!!

U biedt wel een podium voor incassobureaus om geld te innen bij slachtoffers maar u biedt geen podium voor slachtoffers die hun geld niet krijgen van hun oplichters (zelfs met een gerechtelijk vonnis)?

Tv programma’s, deurwaarders, advocaten, en de overheid zelf verdienen goud dankzij de falende wetgeving in deze. Het grote grijze, maar welbekende gebied geeft een oneindig podium aan oplichters, die vervolgens keihard in hun vuistje blijven lachen.

Hoelang staan wij dit spel nog toe?

Hoelang blijft onze overheid de oplichters nog beschermen?

De conclusie is dat vele partijen er beter van zijn geworden, behalve de slachtoffers zelf.

Zolang de overheid haar slachtoffers van oplichting niet beschermt, zullen er vele slachtoffers blijven vallen.

Dit ziekmakende beleid kost eveneens enorm veel qua o.a. gezondheidskosten (want gezondheidsklachten gaan uiteraard gepaard met dit wanbeleid) en mensen die buiten hun schuld om extra in de schulden belanden.

Kortom: Nederland word wakker en STOP een paradijs te zijn voor oplichters!

Sta op voor de vergeten groep van slachtoffers van oplichting en stop de zelf-verheerlijkende geldmachine.

De overheid mag zich diep schamen door oplichters te blijven beschermen en de gaten in de huidige wetgeving (een ware vrijbrief voor oplichters) niet te dichten.

Voor onze overheid waarschijnlijk een win-winsituatie, voor tv- programma’s kijkcijfers, voor deurwaarders-, advocaten een bron van inkomsten.

En voor de slachtoffers: NIKS!

NEDERLAND WORD WAKKER!

Wij van Slachtoffers Eerst! verzoeken onze overheid dringend deze blog serieus te nemen. Slachtoffers van oplichting (nota bene, met een gerechtelijk (civiel)vonnis in hun hand) tolereren het niet meer dat onze overheid oplichters nog langer een podium geeft.

Bron: Ministerie V&J uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Veiligheid en Justitie dragen wij als CJIB – https://www.cjib.nl/verkeersboete-m

4 Responses to STOP de wettelijke bescherming van oplichters! Een dringende inkijk in ons overheidsbeleid.

 1. Henk Nouwens mei 3, 2022 at 21:38 #

  Voor een land als Nederland is deze wetteloosheid ongehoord. De uitspraak van een rechter moet worden afgedwongen, desnoods door gijzeling. Graag ondersteun in deze petitie voor een noodzakelijke wetswijzing.

 2. Jan van Leeuwen oktober 13, 2021 at 12:03 #

  Ik ben op deze website terechtgekomen door het tv-programma van Kees van der Speck. Ik constateer, dat jullie actie willen ondernemen richting politiek. Ik wil dat graag ondersteunen, maar omdat ik niet zelf ben opgelicht, kan dat niet. Waarom is niet gekozen voor een petitie ipv een zwartboek of beide . Nu wordt een grote groep mogelijke ondersteuners uitgesloten.

 3. AJW februari 3, 2021 at 12:38 #

  De burgers van Nederland leven sowieso -zonder het zelf te beseffen- in een schadefooitjes cultuur. Artikel 6:162 lid 1 Burgerlijk Wetboek waarin is geregeld dat het slachtoffer van onrechtmatige handeling (volledig) schadeloos moet worden gesteld, is in de praktijk een mythe, Alleen al banken en verzekeraars hebben aan tenminste 6 miljoen gezinnen in Nederland grote financiële schade toegebracht. Vaak tienduizenden euro per gezin, Denk bijvoorbeeld aan de woekerpolis-affaire en de aandelenlease-affaire. In totaal gaat het alleen al bij die twee affaires om tenminste 40 miljard euro schade, Van al die schade is vermoedelijk nog geen 5% vergoed. Zelf wanneer een collectieve rechtszaak al tot een veroordeling leidt, dan komt er vaak een schikking uit waarin niet meer dan 10% van de totale schade wordt vergoed.

  Goed initiatief deze website. Ik vraag mij wel af of de organisatie achter de site nog actief is.

 4. Bert Veltrop december 24, 2018 at 01:30 #

  Top artikel?

Geef een reactie