Waarom Slachtoffers geen aangifte doen

Politieauto-250U durft niet uit angst voor wraak, misschien lopen zijn ‘handlangers’ nog rond.

U bent bang voor gezichtsverlies; misschien gaat het wel om uw bedrijf. Of om een heel groot bedrijf en komen de daders uw privé gegevens te weten.

U weet toch dat er met vele aangiftes niets wordt gedaan. Ook al zijn er wel degelijk strafbare feiten gepleegd.

U moet haast smeken om aangifte te mogen doen, met vaak een wachttijd van toch al snel een ‘kleine’ week.

U heeft al eens eerder aangifte gedaan maar er nooit meer iets van gehoord en het kost u teveel kostbare tijd.

Het is u niet gelukt aangifte te doen ondanks de feiten, er werd u gezegd dat ze er toch niets mee konden doen; u kon dus weer gaan! Onverrichterzake.

U probeerde aangifte te doen maar er werd door de Politie tegen u gezegd; dit is een Civiele Zaak! Let op! Als de Politie weigert een aangifte op te nemen, kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de klachtencoördinator van het betreffende Politiekorps! Ook kunt u uw klacht melden bij de Nationale ombudsman.

U werd verteld door de Politie tijdens uw poging om aangifte te doen dat u maar beter een Programma kon gaan benaderen omdat het om een Meesteroplichter ging. Bij de Politie was hier helaas te weinig mankracht voor. Eerlijk antwoord echter u bent stomverbaasd (waren wij ook) maar ze hadden wel gelijk.

U deed wel aangifte en met u ook vele anderen de zaak zou groots worden aangepakt. De daders werden echter vrijgesproken van het lid zijn van een Criminele Organisatie.

Ondanks de vele feiten. Dus waarom zou u nog eens uw nek uitsteken?

Zij hadden een strafrechtadvocaat en u en de anderen hadden zich gevoegd in het Proces.

Daders gaan maar door met procederen; voor u breekt er een moment aan dat u zegt STOP. Laat maar! U had gehoopt op een stukje gerechtigheid echter het recht sprak en niet in uw voordeel.

Na het uitzitten van 2/3 van hun straf stonden ze alweer op straat zonder toezicht van de reclassering en dat voor veelplegers?

Zij zijn nu even vrij maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Een echte VP’er zal heus niet stoppen, noem het een ziek brein of een drang naar ‘status’ binnen zijn groep. (Uitzonderingen daargelaten die nog wel iets van hun leven willen maken, maar dat terzijde).

In sommige gevallen zal de Reclassering daders in de gaten houden, maar lang niet in alle gevallen.

Daders die wel onder de Reclassering vallen, kunnen heus niet 24 uur per dag in de gaten worden gehouden ondanks hun elektronische enkelbandje.

Nobel initiatief van de Reclassering, maar hoeveel daders vallen terug in hun oude gewoontes?

Wat doen Veelplegers in de tussenliggende tijd als ze niet hoeven langs te komen of worden bezocht?

Zowel voor Slachtoffers als voor daders zou het beter zijn om hen eerst verplicht te resocialiseren goed te onderzoeken en een tijdlang een enkelband om te doen voordat men hen weer echt vrij laat.

Dit om oude en nieuwe slachtoffers te beschermen en hen eerst eens te gaan beoordelen of zij wel echt klaar zijn voor de maatschappij.

Bij twijfel zeker niet vrijlaten!

 

Foto: Joe Pemberton

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

No comments yet.

Geef een reactie