Moeders uit de Hel

Je denkt dat een kamer van koophandel-registratie duidelijk maakt met wie je zaken doet. Maar kijk uit, want dat is niet altijd in een oogopslag duidelijk.
Niet alleen natuurlijke personen, maar ook bestaande ondernemingen kunnen een onderneming oprichten. Dat betekent dus dat een kwaadwillende onderneming naar believen bedrijven kan starten en weer opdoeken. En er met jouw geld van door kan gaan.

Zo werkt het

De malafide onderneming richt een dochteronderneming op en laat bestellingen en orders plaatsen. Nadat jij en anderen betaald hebben gaat de dochteronderneming failliet. Dat kan door torenhoge kosten te maken en nooit iets te betalen.
Dan hebben ze de spullen van leveranciers en het geld van klanten binnengeharkt.
Met de smoes dat er om economische redenen en tegenvallende resultaten helaas besloten moest worden om de zaak te sluiten, wast de moederorganisatie haar handen in onschuld.
De dochteronderneming wordt uitgeschreven en de curator en de schuldeisers staan met lege handen.

Wat er daarna gebeurt

Het moederbedrijf start een nieuwe onderneming met hetzelfde doel: jou en anderen geld afhandig maken en daarna met de noorderzon vertrekken.

Hoe het kan

De KvK stelt dat het niet verplicht is om de moederorganisatie te vermelden. En dus doet het kwaadwillende moederbedrijf het niet. Met opzet niet.

Waarom de KvK er niets aan verandert

Zij halen hun inkomsten uit raadplegingen van het handelsregister en hebben er daarom belang bij dat jij veel verschillen opvragingen doet (tegen betaling).

Wat je er aan kunt doen

Zolang de KvK zich achter deze wet blijft verschuilen zul je moeten betalen om te weten met wie je echt zaken doet.
Er wordt door verschillende partijen in Nederland en Europa geprobeerd om aan dit machtsmisbruik een einde te maken, maar dat kan nog wel even duren want de lobby van de KvK werkt op volle toeren om hun monopolie te behouden zodat ze aan oplichters kunnen blijven verdienen.

No comments yet.

Geef een reactie