Civiel Onrecht

Bent u opgelicht, heeft u geprocedeerd en heeft de civiele rechter u in het gelijk gesteld? Dan moet de fraudeur u terugbetalen.

Fijn. “Ik heb van de rechter gelijk gekregen” denkt u, “maar hoe krijg ik mijn geld terug?” Juich maar niet te vroeg, want dat werkt in de praktijk niet zo. De civiele rechter vindt dat u het zelf verder mag uitzoeken.

De kans dat het lukt om uw geld terug te krijgen is klein. Zelfs met professionele hulp.

Professionele hulp

U kunt nog een gerechtsdeurwaarder inschakelen om het vonnis uit te voeren. Maar ook een gerechtsdeurwaarder garandeert niet dat u uw geld terugkrijgt. Hij kan wel beslag leggen op roerende en onroerende bezittingen van de fraudeur, maar dan moeten die er wel zijn en ze moeten ook nog eens voldoende waard zijn om uw schade te verhalen. En uw fraudeur heeft hoogstwaarschijnlijk geen traceerbare inkomsten waarop bijvoorbeeld loonbeslag gelegd zou kunnen worden.

Daarmee houdt het ook voor die gerechtsdeurwaarder op en hij moet natuurlijk wel betaald worden. Door u. Nog meer schade!

De overheid helpt u verder nergens mee

Daarmee zijn uw machtsmiddelen om uw recht te halen op. De falende overheid helpt u verder echt nergens mee en trekt haar handen er van af.

U heeft “slechts” 20 jaar de tijd om uw geld terug te krijgen, daarna vervallen al uw rechten.

Ieder jaar neemt de hoogte van het door u te vorderen bedrag met 8% wettelijke rente toe. Maar dan moet die frauderende kale kip wel gouden eieren gaan leggen natuurlijk.

Komt de fraudeur in deze periode te overlijden? Dan vervalt uw vordering.

Ook een civiel vonnis moet door de overheid geïnd worden. De fraudeurs zijn immers veroordeeld.

2 Responses to Civiel Onrecht

  1. Hellen september 18, 2022 at 19:19 #

    Ik ben ook opgelicht door mijn ex-man maar ook daarna mishandeld. Hiervan heb ik aangifte gedaan en ja je raad het al hij ontkende alles. Gelukkig had ik voldoende bewijs en na alle rechtbanken uiteindelijk overal in mijn gelijk gesteld ( dit heeft bijna 9 jaar geduurd. Toen ben ik bij een heel goed deurwaarderskantoor terecht gekomen (van lith in Eindhoven) en zijn alle balletjes gaan rollen helaas konden zij nergens beslag op leggen mijn ex had alles mooi geregeld met bv’s, holding en stak zelf had hij ook nog een uwv uitkering. Na een hele tijd was het mogelijk daar beslag op te leggen en werd er € 25 per maand geïncasseerd. De ene na de andere prevente vordering dus schiet niet echt op. En geloof het of niet na 20 jaar heb ik onlangs kunnen incasseren dit soort mensen maakt altijd een domme fout. Het heeft me enorm veel ellende en verdriet gekost maar nu heb ik mijn overwinning en dat voelt wel zo goed. 20 jaar geleden zei een hele goede vriend vandaag regent het en morgen schijnt de zon ondanks alle regen straalt mijn zon nu goed. Oppeppervoor de slachtoffers

  2. Conny maart 17, 2022 at 07:21 #

    Zo denk ik er ook over. Zelf ben ik al 13 jaar bezig om mijn geld te krijgen. Nu is de dader naar schuldsanering gegaan.

Geef een reactie