Nepvonnis

Criminelen werken nu ook meer thuis.

De misdaadstatistieken laten de laatste maanden opvallende verschuivingen zien. Het aantal woninginbraken neemt sterk af en het aantal pogingen tot oplichting neemt toe.

Vooral via internet en via telefoon.

Komt door Corona. Iedereen zit meer thuis. Minder kans voor inbrekers, maar heel gemakkelijk voor mail- en telefoon-spammers.

Voor hen bent u beter dan ooit bereikbaar.

Fijne ontwikkeling voor verzekeraars ook

Want een inbraak moeten ze vergoeden, maar voor oplichting bent u niet verzekerd. Mag u lekker zelf achter uw geld aanjagen.

Na een inbraak hoeft u alleen maar met uw verzekeraar te bellen. Die neemt uw financiële strop dan voor zijn rekening. Als u goed verzekerd bent tenminste.

En zelfs als uw oplichter later opgespoord, vastgezet en veroordeeld wordt, zult u zelf uw schade moeten proberen te verhalen.

Om uw geld terug te krijgen moet u naar de civiele rechter

Die wil dat u bewijst dat u verwijtbaar benadeeld bent. En als u daarin slaagt zegt die civiele rechter in het vonnis dat de oplichter het geld of de goederen aan u terug moet geven. Meer doet die civiele rechter niet echt.

Vaak blijft u dan met lege handen staan, want een beetje professionele oplichter heeft het zo geregeld dat er weinig tot niets bij hem/haar te halen is. De tactiek van de kale geplukte kip.

U heeft wél het recht om uw schade bij de oplichter te verhalen, maar u heeft geen schijn van kans.

U heeft een nepvonnis

Uw zaak gewonnen, maar uw geld verloren. Hoe anders is dat geregeld in het strafrecht.

Slachtoffer van geweld- en zedenmisdrijven krijgen hun schade en het verdwenen geld (gelukkig) wel van de Nederlandse overheid volledig uitgekeerd als voorschot.

Uiteraard doet het CJIB er alles aan om ook dit bedrag nog op de dader te verhalen. En daar hebben ze veel meer middelen dan u voor. Tot gijzeling aan toe!

Weg met die Nepvonnissen!

Slachtoffers-Eerst! wil dat ook de slachtoffers van oplichting voortaan door de Staat geholpen worden.

 1. Met een voorschot en
 2. met hulp van het CJIB.

Wij vragen het nieuwe kabinet en het nieuwe parlement om de voorschotregelingen voor slachtoffers van misdrijven ook van toepassing te verklaren op slachtoffers van oplichting en de incassokracht van het CJIB ook in te zetten voor verhaal op de oplichters.

Wilt u ook dat de overheid haar verantwoordelijkheid gaat nemen, zodat slachtoffers weer verder kunnen met hun leven?

Teken dan de petitie > !!!

https://petities.nl/petitions/help-oplichtingslachtoffers-met-de-incasso-en-een-voorschot?locale=nl

7 Responses to Nepvonnis

 1. jan mei 8, 2022 at 22:36 #

  Ik sta ook achter deze petitie.
  Ben zelf opgelicht via datingsite
  Gelukkig door prettige samenwerking bank en politie heb ik het meeste geld weer terug

  • Fokelyne september 14, 2022 at 23:36 #

   Beste Jan, ik ben heel erg benieuwd hoe de bank en politie jou hebben geholpen. Ik ben heel veel geld kwijt ivm oplichting, aan een bekende, maar de politie wil niks doen. Aan civiele rechtszaak ook veel geld kwijt.

  • Gerrit april 16, 2023 at 19:31 #

   Ik sta niet zondermeer achter deze doelstelling. Er zijn ook veel mensen opgelicht die snel rijk wilde worden. Die voorstellen en rendementen voorgespiegeld kregen die te mooi waren om waar te zijn. En dan knapt deze zeepbel kapot of je blijkt oud ijzer te krijgen in plaats van het beloofde goud. Dan moet de overheid hier maar voor opdraaien. Ik dacht het niet.

 2. Stefan mei 8, 2022 at 21:18 #

  Ben voor een wetswijziging

 3. Jason Lawrenson mei 3, 2022 at 21:10 #

  Ik Sta ook volledig achter de petitie om SLACHTOFFERS financiel te rehabiliteren. Dit MOET door CJIB gehaald worden bij degenen die dit gedaan hebben!

 4. Jan Willem Heukels november 12, 2021 at 14:10 #

  Sta volledig achter de petitie om SLACHTOFFERS financiel te rehabiliteren. Dit MOET door CJIB gehaald worden bij degenen die dit gedaan hebben!

  • Richard Stokkentre mei 9, 2022 at 09:10 #

   Sta volledig acher de petitie om slachtoffers financiële te rehabiliteren.Dit moet door cjib gehaald worden bij degenen die dit gedaan hebben.

Geef een reactie