Geachte Ombudsman, Beste Mr. van Zutphen,

Hierbij willen wij u opnieuw dringend vragen om aandacht te gaan schenken aan Slachtoffers van Oplichting en de impact die oplichting heeft op de Slachtoffers.

Slachtoffers van oplichting zijn een grote vergeten groep. Ze zijn veel geld of goederen kwijt en de oplichting heeft diepgaande mentale gevolgen.

Slachtoffers-Eerst! ziet de volgende soorten gevolgen:

  • De financiële en mentale impact van de oplichting zelf.
  • De financiële en mentale impact van de (civiele) rechtszaak.
  • De mentale impact voor het Slachtoffer, die na van de rechter gelijk te hebben gekregen, moet ervaren dat hij nog steeds achter het net vist, omdat gerechtsdeurwaarders onvoldoende verhaalmogelijkheden hebben. 

Slachtoffers van oplichting worden door de overheid nauwelijks gezien en gehoord. Zij moeten na het vonnis van de rechter helaas zelf achter hun geld aanjagen. Vaak zonder resultaat en voor een aantal is het al te laat!

Slachtoffers van Oplichting hebben daardoor een hogere kans om depressief en/of geestelijk uitgeput te raken met kans op ernstige fysieke klachten.

Slachtoffers krijgen vaker te maken met zelfmoordgedachten, ziekte, depressie, trauma’s, tijdelijke of langdurige arbeidsongeschiktheid, baanverlies, relatie- en gezinsproblemen door stress, schuldvragen, financiële problemen, armoede, wraakgevoelens, etc.

Voor alles wat de volksgezondheid schaadt trekt de politiek geld uit (dure campagnes), maar voor de duizenden mensen die zijn opgelicht, doet de politiek nagenoeg helemaal niets! 

De verwoestende impact op hele gezinnen zowel geestelijk, lichamelijk, financieel als sociaal zou toch veel meer aandacht moeten krijgen?

Wij vragen u al sinds 2018 om de overheid te bewegen om in actie te komen en de Slachtoffers bij te staan, met alle middelen die de overheid heeft, bij het innen van het uitgesproken vonnis. U heeft in 2018 toegezegd om op een wetswijziging aan te zullen dringen. Dit heeft helaas nog steeds niet tot resultaat geleid.

Wij zijn het gedupeerden manifest gestart in de hoop de overheid ervan te doordringen dat de veelal onzichtbare groep slachtoffers van oplichting hun vonnis na een rechtszaak toch moeten kunnen innen? http://slachtoffers-eerst.nl/het-gedupeerden-manifest/

Graag vernemen wij van u of u iets wilt gaan betekenen voor de vergeten – onzichtbare groep van slachtoffers van oplichting en blijft aandringen op een hoog nodige wetswijziging.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Stichting Slachtoffers Eerst! 

communicatie@slachtoffers-eerst.nl

Met vriendelijke groet, 

Het team van Slachtoffers Eerst!

No comments yet.

Geef een reactie