Noodkreet van een Slachtoffer van stalking

Anoniem 2Stalking heeft een verwoestend werking op het Slachtoffer. Zie hieronder een treffend voorbeeld. We plaatsen beide blog posts met toestemming van Maydana.

Open brief aan een dader

Deze brief zul je misschien nooit lezen, maar de drang hem te schrijven kunnen ze niet langer onderdrukken. Teveel tijd was er voorbij gegaan, voor dat ze de moed konden opbrengen, hun gevoelens aan het papier toe te vertrouwen.

Je hebt een groot stuk van vele levens vernietigd, achterlatend vol onmacht, agressie, intense woede en wraakgevoelens. Iedere vorm van leven had je uit hun lichamen weggezogen.

Teveel jaren van hun leven lagen in jouw handen. Je was hun schaduw, hun stalker! Je leefde in je eigen gecreëerde wereld, die niets meer met de werkelijkheid te maken had. Je hebt niet alleen mij, maar meer mensen in je poel van verderf gestort.

Jouw eeuwige ontkennen

En nooit zul jij begrijpen wat je onschuldige hebt aangedaan. Je leefde van manipulatie, en de altijd eeuwige ontkenning. Je bleef ontkennen, en iedere schuld verwijzen naar het land der fabelen.

Hoe kunnen jou slachtoffers in godsnaam verder leven met deze zware littekens, die hun ziel heeft verminkt. Hoe sterk moeten ze nog blijven om te kunnen overleven met deze zware last, die jij op hun schouders hebt gelegd?

Zonder enige vorm van spijt, draafde je door hun leven, denkend dat jij slachtoffer was. Je leeft je leven verder, je slachtoffer(s) achterlatend in wanhoop en verdriet, elke nieuwe dag, en dag vol intense angst en wantrouwen.

Jij zult het nooit begrijpen

Ze zouden zich bevrijd willen voelen van woede en wraakgevoelens. De onmenselijke lange jaren van ‘vluchten’ willen vergeten. Jij zult nooit begrijpen wat je jouw slachtoffers hebt aangedaan, door je gedrag, agressie, manipulatie en leugens. Ze willen jouw woorden vergeten; “ik zal niet eerder rusten voordat een ieder kiest voor de vrijwillige dood”.

Maar eigenlijk zijn ze al dood, geen gevoel, wereldvreemd, zich schuilhoudend voor jou en de wereld.

Waarom toch?

Wat is er toch misgegaan in jouw leven? Waarom wilde je de levens van onschuldige mensen zo manipuleren? Waarom maakte je levens van anderen tot een hel en zadel je ze op met schuldgevoelens.

Je ontneemt je slachtoffers de gelegenheid een harmonieus leven te leiden, je verminkt hun persoonlijkheid en ziel, ondermijnt hun eigenwaarde. Jaren van angst, kostbare jaren heb je jouw slachtoffers afgenomen.

Slachtoffers hebben geen empathie meer. Ze kunnen niet vergeven, en vooral niet vergeten!

Ziek, ziek, ziek ben je

Maar voor jou komt ooit de dag des oordeels. Hopelijk zullen rechters meedogenloos over je oordelen, want je bent ziek in je hoofd, en een pathologische leugenaar.

Eens zul jij je moeten verantwoorden voor al dat leed wat je hebt aangericht.

Niemand mag levens van anderen zo manipuleren, zo intens misbruiken dat zij niet meer in staat zijn een normaal leven te kunnen en mogen leiden, zonder die eeuwige angst.

In naam van je slachtoffers…

© Maydana

P.S voor één van je slachtoffers is deze lange weg van ellende bijna afgelopen, zij moet volgens de rechtbank smartengeld aan jou betalen van 25.000 euro, waarom; omdat de vrouwelijke rechter medelijden met je had. Je was je baan kwijt en vooral omdat je een groot ‘acteur’ bent, welke met je zielige verhalen ook haar om je vinger kon winden.

Maar dit slachtoffer laat je in alle oprechtheid weten, dat ze nog niet klaar met je is, ze wil haar verloren jaren terug, en daar zal je voor moeten boeten. Ze heeft niets meer te verliezen! Nu schrijft ze nog zonder naam, maar zal niet schromen, in de toekomst jouw naam openlijk in de sociale media te vermelden.

Kleine impressie uitspraak Rechtbank, na 10 jaar stalking

In 1997 is hij begonnen met stalken, ex-politieman, nadat ik een aantal artikelen over hem had geschreven wegens disfunctioneren in het korps, mishandelen van vrouwelijke collega’s, incest met de dochter van zijn vriendin en het stelen van drugs en wapens die waren ingenomen. Inmiddels was hij al 3 keer geschorst. Bovendien had hij wegens geweldpleging een week vastgezeten.

Maar de korpsleiding hield hem de hand boven het hoofd en door mijn artikelen, werd hij ontslagen, omdat de vele kritiek van burgers, de korpsleiding hiertoe werd gedwongen.

Dat was de druppel voor hem en hij begin me te bedreigen en te stalken. Heeft mijn hond dood gemaakt, mijn dochter bedreigd die destijds studeerde in Maastricht, belde mij elk half uur op 24 uur per dag, met de mededeling dat hij niet eerder zou rusten voordat ik van ellende zelfmoord zou plegen.

Ik vond dode ratten in mijn brievenbus en mijn auto werd steeds beschadigd. ook wist hij iedere keer weer waar ik heen ging, en bedreigde mij, met geweldpleging openlijk op straat. Niemand deed iets, en ik vond geen of liever gezegd geen begrip bij de politie. De aangiften mijnerzijds waren zo hoog als de toren van Babel.

Na één jaar ellende heb ik een advocaat in de arm genomen, buitengewoon capabele man, die het ook voor elkaar kreeg om een straatverbod door de rechtbank te bemachtigen. Toen begon de ellende pas echt. Ik kan u allen niet eens vertellen wat er in al die jaren is gebeurd, dat wordt een te dik boek.

Uiteindelijk heeft de rechtbank in 2006 besloten de zaak tot een einde te brengen en hem veroordeeld. Daarna is hij in hoger beroep gegaan met een eis van 300.000 euro, omdat ik zijn leven had verpest en hij zijn politiebaan moest opgeven.

Na zijn vrijlating heeft hij me weer gestalkt en mijn leven en dagelijkse werkzaamheden tot een ramp gemaakt. Ik moest blijven verhuizen, om mezelf te beschermen tegen zijn gewelddadigheden.

Waar was de politie, precies nergens!

Gisteren las ik dat Carice van Houten door een stalker werd belaagd en hij condooms en scheermesjes in haar brievenbus legde, het OM vond het nodig voor deze man TBS te eisen. Als je maar bekend bent, rent de politie en rechtbank zich rot.Ik ben niet bekend, dus geen schijn van kans.

Vandaag dus eindelijk de definitieve uitspraak zoals ik al heb vermeld. Als slachtoffer moet ik dus 25.000 euro gaan betalen aan deze kwast. Daar kom ik niet onder uit. Inmiddels heb ik al meer dan 60.000 euro uitgegeven aan advocaten.

Gezien zijn eis van 300.000 is 25.000 natuurlijk maar een schijntje, dacht de rechter en tenslotte was hij ooit politieman geweest. Dat dit mij meer dan 10 jaar van mijn kostbare jaren heeft gekost, en mijn gezondheid, daar wordt even niet aan gedacht.

Ik kan natuurlijk nog in hoger beroep gaan, mijn advocaat raad mij dit ten sterkste af, gezien een andere rechter misschien tot een veel hoger bedrag zou kunnen komen.

Dus als slachtoffer heb je weinig of niets in te brengen, en de rechterlijke macht beslist en de dader geknuffeld.

Groetjes Maydana

© Maydana

Meer lezen van Maydana? Ga dan naar haar weblog!

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

5 Responses to Noodkreet van een Slachtoffer van stalking

 1. Sandra november 28, 2016 at 00:37 #

  Lieve Maydana,
  Bij mij heeft de politie wel alles gedaan wat in hun macht lag. Surveilances rond mijn huis, een jaar onder de speeddial. De terreur is afgenomen, ik leef nog. Maar de pijn is er nog steeds. Pijn omdat familie en vrienden de stalking en dreiging niet serieus namen. Pijn omdat alle wegen naar sociaal contact cq social media zijn afgekapt…regelmatig de melding krijgen dat er iemand heeft proberen in te loggen op jouw account. Ik, het omhulsel, leef nog. Voor jou? Geloof in het gerechtelijke apparaat, maar bovenal NOOIT meer over je schouder te hoeven kijken

 2. Marjo januari 30, 2013 at 22:32 #

  Ongelooflijk. Ik heb niet zo’n erg verleden met mijn ex als hierboven omschreven, maar ook ik moet aan hem een giga bedrag van welgeteld alles bijelkaar 65.000 euro betalen, wij (ik en kinderen) moeten het huis verlaten zodat hij er in kan om aan zijn carriere te beginnen die hij al twintig jaar begint, maar nog steeds niet is begonnen. De (vrouwelijke) rechter geloofde hem in alles, ondanks dat hij valse aangiftes tegen mij heeft gedaan (waar ik wel werd geloofd), computer heeft gekraakt en documenten gebruikt, valse facebook aangemaakt. Gezorgd dat ik geen werk kreeg. Alles onder het motto van ‘ik maak je helemaal kapot’. Alles werd opzij geschoven als zijnde dit heeft hij uit liefde gedaan en er is momenteel geen werk voor hem. Tevens moet ik hem een flinke alimentatie betalen. Ik begrijp niet dat dit soort lui het altijd maar voor elkaar krijgen om hun ex-partners en hun kinderen meedogeloos kapot te maken. Wanneer gaan ze bij de rechterlijke macht, vanuit hun veilige baantjes en leventjes, eens inzien dat in het echte leven, gestoorde mensen rondlopen.

 3. nine oktober 11, 2012 at 11:55 #

  Ik herken dit hellemaal hij kwam in ons gezin door zijn eigen op te dringen en toen we klaar waren met hem begonen de problemen, hij was al bezig geweest om bij de buurvrouw zijn eigen op te dringen dat is gelukt en elke dag komen en dan pesterijen harde muziek opmerkingen maken amk bellen politie bellen die daarop weer amk melding moesten doen bjz bellen
  zomaar bij ons de tuin in komen terwijl de politie heeft gezegt dat hij niet bij ons in de tuin mocht komen toen de kinderen uhp waren als nog de politie bellen voor geluidsoverlast de politie heeft aangegeven niks aan de hand maar de politie kan er niks aan doen hij blijft binnen de regeltjes het lijkt wel of hij daar ervaring in heeft(meerdere slachtoffers). weet niet of ik er nog lang mee om kan gaan. iedereen die ik het verhaal verteld inc. politieagenten zeggen dat is niet normaal maar doen er niks aan.verdriet woede angst manupilatie en alles wat er geschreven is hij heeft een gezin kapot gemaakt maar komt nog wel eerst de kinderen terug en wraak moet je koud serveren.

 4. Private augustus 29, 2012 at 13:59 #

  Lieve Maydana,

  Je hebt hieronder zoveel moeten lijden, bent al ver gegaan, misschien makkelijk gezegd maar als ik jou was, zou ik tot het einde gaan, want je schrijft toch wat heb ik nog te verliezen?
  Ga op internet eens deskundigen, juristen raadplegen, je weet nu wat de stalker allemaal heeft in-en aangevoerd, maak daar gebruik van.
  Het zint me niet dat hij een ex-politieman is en daardoor waarschijnlijk voorrangspositie kon innemen. Dat is wat mensen uit verhaal halen.
  Laat dit in algemeen belang naar voren komen.
  Geef niet op……ik geloof nog steeds in rechtvaardigheid ook al is die weg heel lang.

 5. wheler55 januari 9, 2012 at 13:13 #

  Belachelijk voor woorden. Het slachtoffer word gestraft in plaats van de dader. Is dit een gerechtelijke dwaling weer hier in Nederland.

  Maydana ik zou hoger beroep aantekenen, kan toch niet zijn dat je voor je werk een artikel schrijft en die hufter maakt je leven helemaal kapot en nog moet betalen op de koop toe.

  Liefs Corma

Geef een reactie