Trucs van Strafrechtadvocaten

Strafrechtadvocaten zijn gespecialiseerd in het beschermen van daders. Zij halen alles uit de kast om een veroordeling van hun cliënt te voorkomen. Of om de straf zo laag mogelijk te laten zijn.

Slachtoffers zijn vogelvrij, daders worden beschermd

Strafrechtadvocaten laten geen middel onbeproefd. Zij hebben, net als de dader, geen enkel medelijden met u, het Slachtoffer.

Ga er gerust van uit dat ze uw verklaring op alle mogelijke manieren zullen aanvechten. Als ze de kans krijgen proberen ze van u een dader en van de dader een Slachtoffer te maken.

Dat alles onder de motto’s “een dader is pas een dader als dat bewezen is” en “beter tien daders onterecht op vrije voeten, dan eentje onterecht in de gevangenis”.

Het recht is er niet voor Slachtoffers

Hou dus maar rekening met en bereid u voor op het onderstaande verloop:

 • De strafrechtadvocaat bepaalt samen met de dader een strategie om uw verklaring en andere bewijzen te betwisten,
 • Ze kijken samen naar alle mogelijkheden om uw verstandelijke vermogens en de betrouwbaarheid van u en andere getuigen in twijfel te trekken,
 • Ze bespreken samen alle mogelijkheden om u tot dader te bombarderen, waar de arme verdachte het slachtoffer van werd,
 • Als de strafrechtadvocaat of dader maar enigszins het gevoel heeft dat de rechter partijdig is, zal hij de rechter wraken ook juryleden kunnen gewraakt worden,
 • Verdachten zijn per definitie kansarm in de ogen van de strafadvocaat en ze waren echt waar gedwongen om misdaden te plegen. Ook al zijn ze van middelbare leeftijd of nog ouder, hebben ze een ellenlang strafblad en vele veroordelingen op hun conduitestaat. Ze waren nooit in staat om hun jeugd achter zich te laten zoals u en wij. Uw aangifte kan zelfs betekenen dat “de dader nu zijn leven niet langer kan beteren”. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin er van het slachtoffer een schadevergoeding geëist werd,
 • Ook al dronk uw dader zich jarenlang elke dag een stuk in de kraag en stopte hij/zij van alles in zijn neus, het waren de drank en de drugs die de misdaad veroorzaakten. Niet de dader hoor, maar het Slachtoffer was fout.
 • Tijdens het getuigenverhoor stelt de strafadvocaat u allerlei insinuerende vragen om de rechter het idee te geven dat uw verklaring rammelt en dat u de zaken aandikt,
 • Hij/Zij probeert u uit uw evenwicht te brengen en te intimideren door tijdens uw antwoorden vragend of meesmuilend te kijken en te sms-en via de smartphone. Misschien wel met de dader.
 • De strafrechtadvocaat zal op ogenschijnlijk onbetekenende details inzoomen om aan te kunnen tonen dat uw verklaring diepgang mist en onbetrouwbaar is.
 • Omdat daders niet mee hoeven te werken aan hun veroordeling mag hun raadsman in diens naam allerlei halve en hele onwaarheden vertellen of helemaal niets vertellen. Terwijl u de waarheid moet spreken.
 • Als de zaak veel in de Media komt, kan het voorkomen dat de Rechter vindt dat de dader daarom een strafvermindering moet krijgen.
 • Ook al werd uw dader op heterdaad betrapt, ze gaan in hoger beroep. Om u te sarren en om tijd te winnen. Voor een ontsnapping naar het buitenland bijvoorbeeld.
 • En als dat niet werkt in cassatie gaan. Om u nog meer te sarren en nog meer tijd te winnen.

Daders hoeven zich niet aan de regel te houden

Denk nooit dat de wedstrijd al gelopen is als het proces begint. U moet zich aan de rechtsregels houden, zij niet.

Zij stellen die regels tijdens de wedstrijd steeds ter discussie en proberen ze zelfs te veranderen.

In naam van het Recht proberen ze daarbij alles krom te buigen. U bent gewaarschuwd. Veel succes!

Mocht u aanvullingen hebben schroom niet het ons te vertellen zodat we Slachtoffers beter kunnen helpen.

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

No comments yet.

Geef een reactie