Overheid stimuleert illegale wietteelt op uw kosten

MarihAls paddenstoelen schieten ze uit de grond, de bedrijfjes die aanbieden om tegen betaling uw huis tijdelijk te verhuren.

Wanneer u voor uw werkgever langere tijd naar het buitenland gaat bijvoorbeeld. Of omdat u al een nieuw huis betrokken heeft en uw vorige woning moeilijk kwijt raakt.

U wilt zekerheid, heeft geen zin in rompslomp en zoekt iemand die professioneel bemiddelt en ook tijdens de verhuurperiode een oogje in het zeil houdt.

Jungle

U denkt er verstandig aan te doen om een bemiddelaar in de arm te nemen. Welkom in de jungle, want dat is deze bemiddelingssector inmiddels.

Louche ondernemers met prachtige verkooppraatjes en dito websites smeken om uw opdracht. Al of niet onder een hoedje spelend met criminelen willen zij graag uw woning verhuren.

Bij voorkeur aan een wietteler lijkt het wel, want steeds vaker worden deze woningen verhuurd aan criminelen die uw woning razendsnel ombouwen tot broeikas. Binnenmuren worden gesloopt, bedradingen omgelegd en lampen ruw aan uw plafonds opgehangen.

O ja, en uw waterleiding wordt omgebouwd tot irrigatiesysteem.

Uw zo betrouwbare bemiddelaar? Die zegt van niets te weten. En voelt zich nergens verantwoordelijk voor.

Het huurcontract wordt tenslotte afgesloten tussen u en de nieuwe huurder. Zij hebben alleen bemiddeld. Toch?

Hen treft juridisch gezien geen blaam. Staat in het contract. Had u kunnen en moeten lezen.

Puinhoop

Na ontdekking van de wietplantage komt er een ontruimingsploeg. Die trekt alles uit de woning.

En de puinhoop en de rekening is voor u.

Schades van meer dan € 100.000 komen regelmatig voor.

En als het niet ontdekt wordt? Dan gebeurt na de geslaagde oogst hetzelfde.

Het is in dat geval geen ontruimingsploeg maar het oogstteam dat een onvoorstelbare schade aanbrengt.

De wiettelers hebben hun zaakjes zo geregeld dat u uw schade op een junkie moet verhalen die ook al 200 auto’s en alle bijbehorende verkeersboetes op zijn naam heeft staan. Van die katvanger zult u nooit een cent terugkrijgen.

En ook niet van dat o zo vriendelijke bemiddelingsbureau dat zo graag uw woning hielp verhuren. Die zijn opeens een stuk minder vriendelijk en behulpzaam.

Hulp

Hulp van de politie? Vergeet het maar.

U hebt uw huis aan een wietteler verhuurd zeggen ze. U bent verdacht!

En de rechter?

Die stelt dat de bemiddelaar contractueel heeft geregeld dat u verantwoordelijk bleef. U mag alle juridische kosten betalen.

En tot ziens hè.

Ook als het bemiddelingsbedrijf al veel vaker aan wiettelers verhuurde? Ja, ook dan, want het Nederlandse recht lijdt aan een vorm van Alzheimer en is daardoor niet in staat om patronen te herkennen en te onthouden.

Moraal van dit verhaal?

Verhuur uw huis zelf aan een katvanger en ga er zelf wiet in telen. Dankzij overheid en justitie lijkt dat de veiligste methode.

Zo hebben ze dat vast niet bedoeld.

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

2 Responses to Overheid stimuleert illegale wietteelt op uw kosten

 1. FouteMakelaar augustus 27, 2012 at 07:05 #

  Beste Bestelbus,

  Het lijkt erop dat u dubbel dwars bent genaaid door de huurder en door de gemeente.
  U hebt dus een woning die u door uw financiële situatie gedwongen hebt moeten verhuren. Dit is iets dat helaas steeds meer voorkomt en waar malafide huurders gretig misbruik van maken.
  Kunt u even kort schetsen hoe uw verhuurproces eruit zag? Hoe is deze huurder geselecteerd? Hebt u hulp gehad van een Verhuurbemiddelaar?

  Met vriendelijke groet,

  FM

 2. Bestelbus augustus 26, 2012 at 22:34 #

  Ik had recht op een uitkering en PGB tot mijn 65e jaar maar alles is stopgezet omdat de gemeente een brief aan mij verstuurde met daarop een verkeerd adres.

  Ze stuurden de brief naar het pand dat ik verhuurd had om de hypotheek te kunnen betalen. De huurder betaalde rechtsreeks aan de hypotheekbank.

  De gemeente was op de hoogte van de verhuur. Ze weten dat ik ziek ben en sindsdien in een bestelwagen slaap.

  De brief van de gemeente bereikte mij uiteindelijk pas 20 dagen nadat ik op de afspraak had moeten verschijnen, daarna was het onmogelijk om met hen een nieuwe afspraak te maken.

  In mijn verhuurde pand bleek een wietplantage gemaakt te zijn. Die is weggehaald. De huurder woont er nog steeds, maar betaalt niets meer.

  De gemeente heeft me toen duidelijk laten weten “ laat u zich maar inschrijven in de gemeente waar de mevrouw die de PGB beheert woont”.

  Ik heb sinds 3 weken een advocaat, maar heb niet het gevoel dat er iets gebeurt.

  Druk, vakanties, zittingen, gemeente werkt niet mee, afspraken worden herhaaldelijk verzet en Bram Moszkowicz is even geen geld voor.

  Dat ik niet de enige ben is mij wel duidelijk, maar het is te gek voor woorden hoe de gemeente met haar zorgplicht omgaat en mij als ernstig zieke aan mijn lot overlaat en duidelijk alleen maar tegenwerkt.

  Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat er wiet plantages in bruggen en andere bouwwerken van gemeente en Waterstaat worden ontdekt.

  Wordt dan de burgemeester of de minister zijn huis en inkomen afgepakt?

  En gaan die zonder enig inkomen in een bestelwagen slapen met hun ziektes?

Geef een reactie