Van droom(huis) naar nachtmerrie

Villa by Adam Fowler11 jaar geleden, na een fijne vakantie in Turkije, besloot mijn (inmiddels ex) man een huis in Turkije te kopen, om vervolgens te emigreren.

Na de nodige bedenkingen heb ik besloten om met hem mee te gaan. Wij kochten ons in, in een makelaardij geleid door een Turkse-Nederlander die een nieuwe compagnon nodig had.
Wij hebben hem bijna € 200.000,- betaald en een bedrag van € 220.000,- voor het huis dat daar gekocht werd.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben zo verschrikkelijk opgelicht door deze Turkse-Nederlander en met mij nog vele anderen.

Deze Turkse man heeft mijn naam misbruikt bij de KvK in Turkije en mij daarmee verantwoordelijk gemaakt voor al het geld dat hij gestolen heeft.

Er zijn meer dan 30 Europeanen gedupeerd, zij kochten woningen of kavels, betaalden hun geld en kregen nooit hun woning of kavel geleverd.
Verschillende mensen zijn een rechtszaak begonnen in Turkije maar de meeste van hen hebben hun rechtszaak verloren terwijl ze harde bewijzen hadden voor het betalen van hetgeen zij gekocht hadden!

Ik heb diverse rechtszaken gevoerd en deze gewonnen. Er zou een bedrag van rond de € 18.000,- aan mij betaald moeten worden en een bedrag van ruim € 81.000,- plus rente.

Aangezien ik totaal aan de grond zat (mijn ex trouwens ook) hebben we gezocht naar iemand die ons wilde helpen in een rechtszaak tegen deze Turkse ondernemer.

We vonden een incasso bureau bereid om de zaken te voeren, afgesproken werd dat er dan 10% commissie berekend zou worden plus kosten, hetgeen betaald zou worden uit het geïncasseerde geld per zaak.
Zoals gezegd, beide zaken gewonnen. Het incassobureau ging aan de gang met incasseren, en ik ontving maar niets. Uiteindelijk heb ik gevraagd hoe dat nu kan.
Het antwoord was als volgt : er werd geen 10% maar 15% gerekend.

Er werd maar vanuit een zaak betaald, die andere betaling kon hij niet voor elkaar krijgen maar zie daar, er wordt toch meer dan € 14.000,= aan commissie berekend,  ook al wordt er niet geïncasseerd.
Het eerste bedrag dat wel betaald wordt gaat dus volgens het incassobureau volledig op aan de incassoprovisie en -rekeningen. Oftwel, na heel veel moeite, verdriet, ongeloof en armoede denk je dat het eindelijk beter gaat worden en vervolgens krijg je opnieuw met mensen te maken die er een slaatje uit slaan.

Helaas heeft het incassobureau niets op papier gezet (heel slim natuurlijk).
Ik heb via informatie begrepen dat hij wel een inspanningsverplichting heeft, nou daar merk ik niets van. Hij haalt zelfs de namen van de twee schuldenaars door elkaar dus betwijfel ik zijn dossierkennis van mijn zaken. Maar dat hoeft ook niet want deze sukkel (ik dus) is er opnieuw ingestonken en blijf vervolgens achter met helemaal niets.

Jammer, ik moet er nu maar mee gaan stoppen, ben ruim 11 jaar bezig met dit drama en moet nu stoppen om de rest van mijn leven weer op te pakken.

Totaal verlies ? Huis in Turkije € 220.000,- waarvan uit verkoop (fraude) maar € 80.000,- is teruggekomen. Investering in de makelaardij bijna € 200.000,-.
Vervolgens onze koopwoning in Nederland kwijt geraakt, deels ook aan advocaten die niets voor elkaar hebben gekregen maar een rekening stuurden naar mijn ex van €48.000,-.
En nu, in de hoop toch weer een beetje op te kunnen bouwen, een incassobureau die hetgeen er binnengehaald wordt geheel in eigen zak steekt.

Lang leve deze wereld.

Ik zal het nooit kunnen begrijpen.  En Nederland; die heeft me volledig in de steek gelaten en letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan.

In alle opzichten. Helaas.

Picture: Adam Fowler

N.B.: Stichting Slachtoffers Eerst! Is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties die door derden worden geplaatst. 

One Response to Van droom(huis) naar nachtmerrie

  1. Remko van Tol augustus 8, 2023 at 21:41 #

    Gewoon aanpakken die malafide personen

Geef een reactie